UPORABNE VSEBINE

Interoperabilnost v zdravstvu kot ključ do boljše oskrbe

Bi želeli imeti v času obravnave pred seboj celovit in točen pregled bolnikovega zdravstvenega stanja, da bi bile vaše odločitve glede oskrbe in zdravljenja nekoliko lažje? 


Odgovor na to se skriva (tudi) v interoperabilnosti.

Preberi več.

Zadnjič posodobljeno: 7. 6. 2023

Digitalizacija v praksi: Kakšne so njene prednosti?

Moderne rešitve, ki so trenutno na voljo, lahko prav gotovo primerjamo s katerim izmed drznih filmskih scenarijev o izmišljenih digitaliziranih družbah. Pa vendar se nam pri delu v vsakodnevni praksi zdi, da smo še svetlobna leta stran od tovrstnih idealiziranih konceptov. Pa smo res?

Ko teče beseda o digitalizaciji v zdravstvu, običajno res ne govorimo o lebdečih posteljah, zelo redko o robotski umetni inteligenci, nekoliko bolj pogosto pa vsaj o rabi različnih elektronskih naprav in čedalje bolj napredne programske opreme.

Preko dejanskih primerov digitalnih rešitev, ki se vsakodnevno uporabljajo pri nas in še toliko bolj v tako imenovanih digitaliziranih družbah (npr. v Estoniji in na Danskem), bomo pogledali, kaj to pomeni v praksi ter kako nam lahko dobro zastavljene rešitve olajšajo in optimizirajo delo, ob tem pa nenehno pomagajo pri izboljšanju bolnikove obravnave ...

Preberi več.

Zadnjič posodobljeno: 30. 5. 2023

Digitalizacija zdravstva: S podatki do bolnika v središču obravnave

Digitalizacija zdravstva je nedvomno zapleten multicentričen proces, ki si prizadeva izkoristiti tehnologijo za izboljšanje človeških sposobnosti v kontekstu zagotavljanja zdravstvenih storitev na način, da se zmanjšajo stroški in poveča produktivnost ter učinkovitost. Vse to je v luči bolnika, kot osrednjega člena zdravstva ... Preberi več.

Zadnjič posodobljeno: 17. 4. 2023

Primer obrazca, izdelanega z uporabo orodij podjetja Better.

Digitalizacija zdravstvenih obrazcev

Je »digitalizacija« zdravstvenih obrazcev res le »copy-paste«, ko govorimo o EHR (Electronic Health Record)?


Preberi več.

Zadnjič posodobljeno: 15. 3. 2023

Spletna izobraževanja Viverius +

Verjamemo, da so spletna izobraževanja, tudi v zdravstvu, prihodnost. 

Prav gotovo je res, da je nedavna pandemija koronavirusa prinesla digitalnemu svetu in s tem tudi oddaljenemu oziroma spletnemu izobraževanju kar nekaj napredka. Upamo se celo trditi ... Preberi več.

Zadnjič posodobljeno: 24. 1. 2023

Analiza napovedanih sprememb plač zdravnikov 2023

Informativna analiza omogoča kratek pregled predlaganih in v UL RS objavljenih sprememb plač zdravnikov in zobozdravnikov.

Zadnjič posodobljeno: 17. 1. 2023