O NAS

Simon Rekanovič, dr. med., direktor in ustanovitelj

Zgodba Inštituta se je začela pisati leta 2016, ko sem s prijateljem Mitjo Breznikom (tehnični vodja in vodja razvoja), še kot študent Medicinske fakultete, v želji po inovaciji, ki bi pomagala mojemu, takrat hudo bolnemu očetu, ustanovil Viverius – Inštitut za razvoj digitalnega zdravja. V letih delovanja sem naštel kar precej sodelavcev pri razvoju naprav za diagnostiko in različnih storitev. Primarno se že od začetka ukvarjamo z razvojem novih tehnoloških rešitev in storitev na področju digitalizacije v zdravstvu. Naš glavni cilj je povečanje kakovosti obravnave in življenja posameznikov, ki so udeleženi v skrb za svoje ali tuje zdravje.


Trdno verjamem, da lahko moderne rešitve izboljšajo zdravstvo in pripomorejo k zdravju posameznikov. Pri razvijanju rešitev, uporabnika vedno postavimo na prvo mesto in neprestano stremimo k olajšanju dela strokovnega osebja v zdravstvu in k izboljšanju strokovnega razvoja.


Izobraževanja Viverius so se kot izpeljanka našega dela pojavila proti koncu mojega študija na MF, saj sva z Mitjo med mojim delom v tujini in ob ekipi z vseh koncev Slovenije, delo vodila preko spletnih orodij. Pridobljene izkušnje sem nato s kolegom, mladim zdravnikom Anejem Skočirjem preoblikoval v novo, preprosto obliko strokovnega izobraževanja na področju medicine.

Vedno sem si želel, da bi bila strokovna izobraževanja kakovostna, dostopna in predvsem konkretna - uporabna v vsakodnevni praksi. Znanje, ki ga res potrebuješ, ko ga potrebuješ. V zadnjih letih smo tako pri Inštitutu precej pozornosti posvetili pripravi strokovnih izobraževanj za zdravstvene delavce (Viverius +).


Nenehno pa se pri svojem delu obračam tudi v svet številk in analiz, ki predstavljajo poleg dodatnega dela tudi moj hobi. Iskanje vzorcev, možnosti izboljšav v delovnih procesih in transparentnost predstavljenih podatkov oz. informacij so glavno vodilo pri našem delu s podatki.


Veselim se novih izzivov, deljenja izkušenj in potencialnih sodelovanj. Povežite se z nami, morda lahko skupaj najdemo odgovor na vprašanja, ki se vam porajajo pri vašem delu.